Begendili Kebap
yemekten başlamak en süperi, başlarken de en süperinden başlamak lazım
diyerek beğendili kebapla başlayayım ooh mis. malzemeleri sayayım
kendimce.
- 5-6
patlıcan
- bi
litre süt
- bi
kısım un
- tuz
karabiber
- yağsız
kuşbaşı et 500 gr filan duruma göre. 8 kişi filansak1 kiloyu
alıyorum.
- domates
(ki bununla da ilgili şahane bi tarif gelecek ilerleyen günlerde)
- soğan
- sarımsak
- tereyağı
maalesef
önce patlıcanları yıkayıp fırına atıyorum. 200 derecede nerden baksan 45
dakika közleniyor onlar. bi yandan da hiç bi zaman beceremediğim un kavurma
işini yapıyoruz. bu bir kısım ölçüsü iyi olmadı ona bir bir su bardağı diyelim.
burda ince bi nokta olabilir, unu kavurduktan sonra sütü de sıcak ilave etmek
gerekebilir. am ben naaparsam yapayım topak topak oluyor o yüzden çok eski
dostum el blendırını sokuyorum maalesef bu beşamel sosun içine. neyse bunlar
koyulaştı ve kaynadığı an - ki bu arada tuz ve karabiber de koydum -
altını kapatıyorum bu arada bu debelenme içerisinde patlıcanlar da
közlenmiş olmalı. onları çıkarıp ortadan yarıp bi kaşık yardımıyla içlerini
oyuyorum. çıkan içleri tahtada biraz hırpalayıp beşamel sosun içine
karıştırıyorum. bi fokurdama daha gerekiyor burada. ve beğendi hazır.
bu arada eti uzun uzun kavurmak daha iyi olabilmekle birlikte benim sıkılıp
etler pişmeden ocaktan indirmemem için kullandığım düdüklü tencereyi
alıyorum. içine yine yağ ve kübik doğranmış soğanlar ufalanmış sarımsaklar
koyup kavuruyorum, o sırada kabukları soyulup didiklenmiş domatesler, biraz
(kaşığın ucuyla) biber salçası ve domates salçasını içine boca
ediyorum etleri de atıyorum şööle bi çevirip bir bardak da su ekleyip tak
kapatıyorum düdüklüyü (tuzu ve karabiberi unutmamaya çalışıyorum) benimkinin
tepesi çıkınca (bu diğer düdüklülerde fıslamaya denk geliyor sanırım) 20 dakika
pişirip kapatıyorum. beğendiyi altına eti üstüne servis ediyorum. şahane oluyor
ayıptır söylemesi.
Yorumlar