5 Aralık 2011 Pazartesi

Keskek

keşkek çok zor bi yemek değil. ama fazlaca fiziksel güç istiyor. bana anneannem anlatmıştı nasıl yapıldığını. hiç yapmadım ama yapılmışını ezdim. şöyle ki: tencerenin dibine koyduğumuz tavuk göğüslerinin üzerine iki bardak buğdayı (akşamdan ıslatılmış olursa hayat daha güzel) onun da üzerini iki parmak geçecek suyu ve tuzu koyuyoruz. çok kısık ateşte saatlerce pişiyor. iyice buğdaylar gevşeyene kadar pişiriyoruz bunu. sonra da tavuk etlerini didikleyip tahta kaşıkla bi saat filan eziyoruz hepsi birbibine girişiyor bulamaç oluyor. budur. ama nasıl ama nasıl lezzetlidir. üzerine de içine pul biber koyarak kızarttığımız tereyağını yine cosss...

Invisible Speaker

people people diye bi marka yapmış bunu. şeffaf kutuda hoparlörler. sadece bir wifi anteniye geliyor. elektrik bağlantısı dışında kablo yok. bizim ahşaplara uymadı bunlar derdi yok. amaaaa hıyarlar bi de gönderimi ucuz olsun diye sadece hoparlörleri kutulayıp gönderiyorlar ikea stayla, çerçeveyi kendin camcıya yaptırıyorsun. ee ne anladım ben o işten.