Çin Tava

bu benim evde en sık yaptığım yemeklerden biri. marketten gidiyorum, ne sebze varsa hepsinden birer tane, küçüklerse ikişer tane alıyorum. bunlar fasulye (yalan attım bir iki tane fasulye olmaz tabi en az 15 20 adet), havuç, kabak, biber (renkli), hatta brokoli ne varsa olabilir. bir de tavuk göğüs tabi. normalde bu tavukları nişastaya bulayıp kızartıyorlar ama onu yapmıyorum ben. bütün malzemeleri ince uzun - ki buna jülyen deniyormuş niyesini bilmiyorum, julie kim acaba - doğruyorum. önce tavukları çok hafif yağda çevire çevire pişiriyorum, hatta tavuklarla birlikte yeşil fasulyeler de başlasa iyi olur anca pişer. sonra havuç, sonra biber, sonra soğan-sarımsak (sarımsak yemeklerde çok lüzumlu bişey onu da unutmadan söyliyim), sonra kabak ve en son brokoli hep beraber döne döne pişiyorlar. tuz koymuyorum çünkü pişmeye yakın soya sosu koyucam. bu kadar. aslında çin tava değil de soya soslu tavuk türlü adeta. ama sebzeler azıcık çiğ kalacak kıtır kıtır yiycez onları, dişe gelecek. oy acıktım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spatial Synergy and Supportiveness of Public Space

Shapemaker & Facemaker

Timo Meyer