15 Aralık 2011 Perşembe

Lebkuchen

Almanların klasik noel zamazingosu lebkuchen, yumuşak tarçınlı meyveli bir kurabiye aslında. internette türkçe tarifler de var ama ben klasik lebkuchen tarifi buldum onu anlatcam. ve de önümüdeki günlerde denemek niyetindeyim.
tarifte der ki: dört yumurtayı bir bardak şeker ve bir paket şekeli vanilinle karıştırınız. bööle iyice köpük gibin olana kadar. öbür tarafta da 200 gr öğütülmüş badem, 50 gr portakal kabuğu şekerlemesi (ufaltılmış) ve 74 gr limon kabuğu şekerlemesi (ki bunları hacıbekirde bulabiliyoruz) soracığıma yarım limon kabuğu rendesi 250 gr un, bir çay kaşığı kabartma tozu, bir çay kaşşığı tarçın, bıçağın ucuyla karanfil yenibahar ve kakule yi iyice karıştırıyoruz. sonra köpük gibi olan yumurtaları da karıştırıyoruz veee bir fırın kağııdnın üzerine ufak ufak istediğimiz şekli vererek 175-200 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. hadi bakalım. bunu yapınca sonuçları da eklerim.

Hiç yorum yok: