Notting Hill

hala bile seyredip de keyif alabildiğim bir film bu. hiç bişi yok genel toplamda. ama sevimli işte. her genç erkeğin rüyası, film artizi kadın filan. zarif bi film galiba ondan. dört nikah bir cenaze'nin tadı var. netekim senaristleri aynı kişiymiş. filmle ilgili ilginç bilgiler var imdb'de mesela, william'ın doğumgününde anna film başına kaç para kazanıyorsun sorusuna 15 milyon dolar diyor. bu misal julia roberts'ın notting hill filmi için aldığı paraymış. o mevsimlerin geçtiği aint no sunshine when she's gone şarkısının çaldığı hugh grantin de yürüdüğü sahne tek çekim. onu film vizyondayken duymuştuk zaten. bir de en son sahnede hugh grant'in elinde okumakta olduğu kitap kaptan corelli'nin mandolini imiş. filmin yönetmeninin bundan sonra yapmayı planladığı film yani. ama sonradan roger mitchell öyle hastalanmış öyle hastalanmış ki filmi başka biri yönetmiş.
filmin beni en çok etkileyen ve eğlendiren karakteri spike tabii ki.
iğrençliği ve salaklığı aynı bünyede eritmiş bi adamı çok güzel canlandırıyor rhys ifans. ismi de pek tuhaf. özellikle "there's something wrong with this yoghurt" benim de kolaylıkla yapabileceğim bi salaklığı simgelediğinden ötürü beni çok etkiledi hehe. bu abiyi de harry potter filminin sonuncusunda xenophilius lovegood olarak görüyoruz. luna'nın babası yani.

ayrıca filmde anna ve william'ın gece bir avluya atlayıp da gezdikleri sahnede oturdukları bank ve de üzerinde yazan "for june who loved this garden, from jonathan who always sat beside her" ibaresi de her gördüğümde ya da aklıma geldiğinde içimi bi fena yapmaktadır. bilgilerinize sunarım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spatial Synergy and Supportiveness of Public Space

Shapemaker & Facemaker

Timo Meyer