Keskek

keşkek çok zor bi yemek değil. ama fazlaca fiziksel güç istiyor. bana anneannem anlatmıştı nasıl yapıldığını. hiç yapmadım ama yapılmışını ezdim. şöyle ki: tencerenin dibine koyduğumuz tavuk göğüslerinin üzerine iki bardak buğdayı (akşamdan ıslatılmış olursa hayat daha güzel) onun da üzerini iki parmak geçecek suyu ve tuzu koyuyoruz. çok kısık ateşte saatlerce pişiyor. iyice buğdaylar gevşeyene kadar pişiriyoruz bunu. sonra da tavuk etlerini didikleyip tahta kaşıkla bi saat filan eziyoruz hepsi birbibine girişiyor bulamaç oluyor. budur. ama nasıl ama nasıl lezzetlidir. üzerine de içine pul biber koyarak kızarttığımız tereyağını yine cosss...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Spatial Synergy and Supportiveness of Public Space

Shapemaker & Facemaker

Timo Meyer